Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2007

ο επικείμενος θάνατος του αρχιεπισκόπου εμπνέει



Η ζωή έχει μήκος προδιαγεγραμμένο άραγε ή το μήκος της είναι και αυτό Otikatsi; Οι επιστήμονες, προσπαθώντας να επιμηκύνουν το χρόνο που ζούμε με τις μελέτες και τα πειράματά τους πάνω στην υγεία, αμφισβητούν τη θεϊκή παντοδυναμία να ορίζει το μήκος της ζωής; Μήπως η επιμήκυνση του χρόνου δεν αρκεί, αν δεν συνοδεύεται με αυτό που λέμε "ποιότητα ζωής";

Υπάρχουν παραδείγματα που ενισχύουν τη θέση περί επιμήκυνσης του χρόνου ζωής, ανεξάρτητα από την ποιότητά της: σοφοί επιστήμονες δημιουργούν κάτω άθλια σωματική κατάσταση, κλινικά νεκροί ασθενείς ανανίπτουν παρά τις προβλέψεις των γιατρών. Γίνονται θαύματα; Μπα, δεν το πιστευω, μάλλον υπάρχουν ακόμα πολλά πράγματα που δεν καταλαβαίνουμε, όντας αφημένοι στη μοιρολατρία του Otikatsi.

Ο αρχιεπίσκοπος του πλανήτη Otikatsi, δεν γίνεται να εξαιρεθεί από τη Γενική Οδηγία της ιδεολογίας του Otikatsiσμού. Ξεκίνησε κλασσικά την πορεία του από μια παρέα Otikatsi, σταθεροποίησε τη θέση του με εκδηλώσεις Otikatsi, εξελίχθηκε σε ρήτορα της φυλής μιλώντας Otikatsi, έγινε απαραίτητος στα κανάλια της Otikatsi τηλεόρασης, κουκούλωνε σκάνδαλα θεωρώντας ότι είναι συκοφαντίες Otikatsi, μέχρι που ασθένησε από συγκεκριμένες ασθένειες και όχι ασθένειες Otikatsi, οπότε και αποσύρθηκε από την κυκλοφορία.

Δυστυχώς, οι συγκεκριμένες ασθένειες δεν θεραπεύονται με Otikatsi θεραπείες από Otikatsi γιατρούς, ο αρχιεπίσκοπος όμως δεν ήταν σε θέση να διαχειριστεί το ύψιστο δώρο του Ειρηνικού και Ανώδυνου Τέλους της ζωής, ακόμα και μιας ζωής Otikatsi. Μπερδεύτηκε λοιπόν στα δίχτυα της Otikatsiκής ιδεολογίας, παρόλο που οι Αρχές του άλλα δίδασκαν, και βρέθηκε στην παγίδα με τους δικούς του πλέον να του στερούν τη δύναμη της Μεγάλης Εξόδου. Μόνο τα έξοδα λογάριαζαν αυτοί οι παρατρεχάμενοι Otikatsi και πώς να αρπάξουν όλο και περισσότερα Otikatsi από αφελείς Otikatsi οπαδούς.

Μελετάται ήδη η πρώϊμη αντικατάστασή του, με αντάλλαγμα μια πιθανή αγιοποίηση ως μάρτυρος Otikatsi, ώστε να θολώσουν τα νερά και να μην υπάρξουν διαφυγόντα κέρδη. Συνομιλώντας σήμερα το πρωί με προσωπική οπαδό του, άντλησα τις εξής πληροφορίες: «πρέπει», μου είπε, «να βρεθεί σύντομα αντικαταστάτης του αρχιεπισκόπου, για να μη μείνει στο έλεος του Otikatsi Πατριάρχη η Otikatsi Ορθοδοξία μας» και με έπεισε για την ειλικρίνεια των προθέσεών της.

Πώς θα πηγαίνει να εκκλησιάζεται η δύστυχη, όταν δεν θα νοιώθει την ισχυρή παρουσία του αρχιεπισκόπου πίσω από τα λόγια του Otikatsi παπά; Μπορεί ένας βαριά ασθενής βοσκός Otikatsi να οδηγεί το κοπάδι στην αντιμετώπιση εθνικών και Otikatsi συμφορών; Το ότι αυτές τις "συμφορές" τις δημιουργούσαν οι Otikatsi παραινέσεις και μαχητικές εκδηλώσεις του αρχιεπισκόπου, ο οποίος δεν άφηνε καμιά φάση Otikatsi ανεκμετάλλευτη, δεν της περνούσε από το νου.

Είναι σκληρό να γράφω Otikatsi ποστ για τον επικείμενο θάνατο ενός Otikatsi πλάσματος, ο αρχιεπίσκοπος όμως δεν είναι ένα απλό πλάσμα Otikatsi. Ο ίδιος έδωσε το στίγμα του ως Μεγάλος Ακόλουθος της Otikatsiανής ιδεολογίας, οπότε, δικαιούμαι να παρακολουθώ βήμα προς βήμα την πορεία του μήπως βγάλω κάποιο θετικό συμπέρασμα. Με λόγους μελίρυτους και Otikatsi προέτρεπε σε διχασμό το κοπάδι, με χαμόγελα ταπεινού ζαχαροπλάστη έπειθε για την καλοσύνη των Otikatsi προθέσεών του, με ανέκδοτα εισέπραττε Otikatsi αποδοχές από την αγιοποίηση μιας μούμιας Otikatsi -νομίζω κάπου στη Θεσσαλία. Τώρα, έρχεται η ώρα του, Otikatsi και αυτή, πιστή στη θεωρία της ασυνέπειας λόγων και έργων. Ποιών έργων; Otikatsi φυσικά.

__________________
ΣΗΜ.1. μακάρι, το εύχομαι από καρδιάς, να επιστρέψει ολόγερος και να μας θάψει όλους -που λένε. Με ενοχλεί το ότι δεν βρίσκεται ΕΝΑΣ θαραλέος και ακέραιος οπαδός, φίλος, σύντροφος, Otikatsi δλδ, να προστατέψει τον αρχιεπίσκοπο από τον εαυτό του και να αφήσει τον Otikatsi Θεό να κάνει τη δουλειά Του, ένα ΘΑΥΜΑ δλδ, έστω και Otikatsi.
ΣΗΜ.2. θλίβομαι που, ακόμα και το τελευταίο του μήνυμα πριν την αναχώρηση, ήταν ένα μήνυμα Otikatsi και όχι το ενωτικό μήνυμα που θα αναδείκνυε ένα ανάστημα αναλόγου μεγέθους με τον τίτλο του. Ηταν ένα μήνυμα υποστήριξης της Otikatsi ιδεολογίας, καθώς και του κόμματος που υποστήριζε. Κρίμα.


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

δεν μπορς παρα να συμφωνησω κι otikatsi.
γρηγορησ (ενας σχολιαστης otikatsi σε ενα blog otikatsi).
υγ. μια παρατηρηση: το otikatsi, η ελλειψη προγραματισμου μεθοδου και στοχων μπορει να φαινεται καταστροφικα αναποτελεσματικη αλλα σκεφτειται για την χωρα μας τις συνεπειες ενος κακοπροαιρετου που δεν θα ειναι otikatsi;

Rodia είπε...

Να σου πω.. το σκέφτομαι το θέμα και δεν έχω καταλήξει ακόμα και ελπίζω να μένω με την απορία. Αν δλδ η αντίφαση που εδρεύει στον ανθρώπινο εγκέφαλο εξυπηρετεί και πόσο. Η ασυνέπεια λόγων και έργων είναι κάτι τι ενοχλητικό μεν, αλλά και η απόλυτη συνέπεια -ο αφανισμός του ερπετώδους τμήματος του εγκεφάλου μας δλδ- μπορεί να αποβεί μοιραία για μας, αν εκφραστεί από αναίσθητους ανθρώπους.
Ωρες ώρες νομίζω πως το otikatsi είναι ευλογία τελικά!:)